петък, 9 ноември 2007 г.

Том Круз преследва креслото в Белия дом

В провокативната драма "Офицери и пешки" ще се сблъскат Том Круз, Мерил Стрийп и Робърт Редфорд.
Рисковани маневри прави във Вашингтон амбициозен брокер.Смела журналистка търси сензационната новина. А двама войници, изпратени на рискована мисия, идейно са свързани с млад мъж, който е на ръба да осъзнае истинската сила на свободата, вярата и отговорността.
Историята се развива на три различни полета с еднакъв емоционален заряд и напрежение. За всеки от героите залогът е голям.
Кандидатът за президент (Круз) се готви да предложи сензационна история за нова военна операция на журналистка (Стрийп), която води разследване. Но двамата се впускат в ожесточена игра на котка и мишка, демонстрирайки проницателност, чар и ораторски умения.
А пък в щатски университет професор мечтател и идеалист (Редфорд) застава срещу студент, който смята, че никога няма да реализира огромния си потенциал.
В Афганистан двама от бившите студенти на професора разискват политиците в ожесточена битка за оцеляване.
Режисьор на филма е Робърт Редфорд. Той подчертава, че във филма "Офицери и пешки" са залегнали универсалните теми и филмът в никакъв случай не е просто антивоенна драма.
"По-скоро в центъра на повествованието са човешките съдби, които карат публиката да си задава въпроси, да се удивлява и да чувства, както и да участва в своята собствена съдба.В края на краищата въпросите, повдигнати от трите истории във филма, се пренасят върху публиката - "Как бихте постъпили Вие? Как бихте се чувствали?", пита Редфорд.

Няма коментари: